Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Cursus: Verhaal in woord en beeld

17 april - 09:30 - 17:00

Susie Essex ontwikkelde samen met haar collega’s de interventie ‘Words and Pictures’, het ‘Verhaal in Woord en Beeld’. Om het gezinsgesprek over kindermishandeling en huiselijk geweld op gang te brengen.

In deze interventie maken ouders samen met de hulpverlener een aantal tekeningen met tekst. Voor het maken van deze tekeningen staan vier vragen centraal: Wie maken zich zorgen over de kinderen? Waar maken ze zich zorgen over? Wat is er gebeurd? En wat gaan we er aan doen? Als alle betrokken volwassenen het met het verhaal eens zijn, kunnen de behandelaar en de ouders de tekeningen met de kinderen gaan bespreken. Juist ook als ouders van mening verschillen, kan het maken van het ‘Verhaal in Woord en Beeld’ een goede interventie zijn.

Tijdens deze cursus komen de verschillende stappen van het maken van het ‘Verhaal in Woord en Beeld’ aan bod. De docent geeft een theoretisch kader en bespreekt aan de hand van haar eigen werk met gezinnen diverse praktijkervaringen. Deelnemers oefenen met het maken van het ‘Verhaal in Woord en Beeld’ en kunnen na de trainingsdag in de praktijk met de interventie aan de slag.

Voor meer informatie, klik hier

Gegevens

Datum:
17 april
Tijd:
09:30 - 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Locatie

BCN Amsterdam Arena
Paasheuvelweg 35
Amsterdam,

Organisator

Het LOCK
Telefoon:
06 232 498 02
E-mail:
info@hetlock.nl
Website:
www.hetlock.nl