Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Congres: Trauma en gehechtheid – een perspectief vanuit Sensorimotor Psychotherapy

26 september 2017 - 09:15 - 17:15

De intelligentie van het lichaam is veelal nog een onontgonnen terrein binnen de psychotherapie. Toch is het verhaal dat verteld wordt door de ‘somatische getuigenis’ – via gebaren, lichaamshouding, manier van spreken, gezichtsuitdrukkingen, de blik in de ogen en de bewegingen van het lijf – misschien wel belangrijker dan het verhaal in woorden. Bovendien kan het somatische verhaal impliciet vroegkinderlijke ervaringen kenbaar maken die lang voor de verwerving van taal in de hersenen en het lichaam worden opgeslagen.

Sensorimotor Psychotherapy maakt – binnen de context van gehechtheidsgerichte therapie – de wijze waarop het lichaam deze erfenis van trauma en gehechtheidsproblemen bij zich draagt deel van de therapeutische benadering.

Tijdens het congres worden de grondbeginselen en technieken van Sensorimotor Psychotherapy verkend. De interventies die worden behandeld maken actief gebruik van het lichaam om wijzigingen aan te brengen in de fysieke acties en reacties die ervoor zorgen dat cliënten vastzitten in het verleden, en bieden een completere aanpak voor het behandelen van de gevolgen van negatieve ervaringen.

De voertaal van het congres is Engels.

Aanvang
9.15 uur tot 17.15 uur

Prijs

295,= exclusief btw na 1 juli 2017
270,= exclusief btw voor 1 juli 2017

Voor meer informatie, klik hier

Gegevens

Datum:
26 september 2017
Tijd:
09:15 - 17:15
Evenement Categorie:

Locatie

De Reehorst
Bennekomseweg 24
Ede,
Website:
www.reehorst.nl