Lancering mondiaal kennisplatform FASD

0
873
hersenen

Het Foetaal alcohol spectrum stoornis (FASD) omvat de mentale en fysieke tekortkomingen bij kinderen die tijdens de zwangerschap zijn blootgesteld aan alcohol. Onlangs is het mondiale kennisplatform van FASD-Global gelanceerd.

Streven van het wereldwijde netwerk is om organisaties, hulpverleners en anderen met elkaar te laten samenwerken. Niet alleen in het voorkomen van FAS, maar ook op het vlak van interventie en behandeling.

Organisaties, goede doelen, gemeenten, hulpverleners, onderwijzers, voorlichters, personen en families kunnen op dit online platform betrouwbare, onderbouwde informatie vinden. Ook is er de mogelijkheid om ideeën te delen.

FASD Global wordt gesteund door een wetenschappelijk adviesorgaan dat ontstaan is uit een samenwerking tussen Kathy Mitchell (NOFAS), Diane Black (EUFASD) en Jan Lutke (Vancouver), tezamen met steeds meer onderzoekers van over de hele wereld.

Het adres van het kennisplatform is: www.fasdglobal.org .

Zie ook elders op deze website:

Foetaal alcohol spectrum stoornis vermijdbaar – preventie schiet tekort

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here