Het Foetaal alcohol spectrum stoornis (FASD) omvat de mentale en fysieke tekortkomingen bij kinderen die tijdens de zwangerschap zijn blootgesteld aan alcohol. Onlangs is het mondiale kennisplatform van FASD-Global gelanceerd.

Streven van het wereldwijde netwerk is om organisaties, hulpverleners en anderen met elkaar te laten samenwerken. Niet alleen in het voorkomen van FAS, maar ook op het vlak van interventie en behandeling.

Organisaties, goede doelen, gemeenten, hulpverleners, onderwijzers, voorlichters, personen en families kunnen op dit online platform betrouwbare, onderbouwde informatie vinden. Ook is er de mogelijkheid om ideeën te delen.

FASD Global wordt gesteund door een wetenschappelijk adviesorgaan dat ontstaan is uit een samenwerking tussen Kathy Mitchell (NOFAS), Diane Black (EUFASD) en Jan Lutke (Vancouver), tezamen met steeds meer onderzoekers van over de hele wereld.

Het adres van het kennisplatform is: www.fasdglobal.org .

Zie ook elders op deze website:

Foetaal alcohol spectrum stoornis vermijdbaar – preventie schiet tekort

 

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan