Diverse Nederlandse ziekenhuizen bieden zwangere stellen de mogelijkheid om op voorhand in Virtual Reality het verloop van een keizersnede te bekijken. Met een VR-bril ervaart men de voorlichting als levensecht.

Uit onderzoek blijkt dat zwangeren minder angst ervaren als ze de voorlichtingsfilm hebben gezien. In 3D is dit alleen mogelijk met VR-bril, maar de film kan ook zonder bril in 2D worden bekeken. In sommige ziekenhuizen krijgen zwangeren waarvan de keizersnede gepland is een VR-bril.

Om deze (en andere) voorlichtingsfilms te bekijken moet de app Infor-med worden gedownload. Deze app is beschikbaar voor Android en IOS-smartphones. De ziekenhuizen die hierbij zijn aangesloten zijn: UMC Utrecht, Radboud UMC, Rijnstate, Haaglanden MC en Maxima Medisch Centrum.

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan