Ouders Centraal

Ouders Centraal

Als je op wat voor manier dan ook werkt met kinderen, krijg je de ouders erbij. Dit is een gegeven. Vanuit hun opleiding bezitten de meeste professionals echter vooral kennis en ervaring in wat het kind heeft. Ondergeschoven kindje is wat er allemaal komt kijken bij ouderschap.

Neem alleen al het besef van verantwoordelijk zijn dat een ouder nooit meer loslaat. Of de gemixte gevoelen die ouders kunnen hebben. Als je eenmaal ouder bent, blijf je dit altijd! Daarom verdient het serieus nemen van de rol van ouders en ouderschap structurele aandacht binnen welke vorm van hulpverlening dan ook. Want zeker als je kind wat heeft is het van belang dat de professional weet heeft van wat dit doet met een ouder. En kun je met een vraag, een opmerking of een interventie, net de plank misslaan of juist het verschil maken.

Tolls & informatie
Kortom, werken met ouders vraagt om een andere manier van kijken. Niet vanuit het perspectief van het kind, maar vanuit het perspectief van de ouder. Dit gegeven inspireerde ons om het online platform Ouders Centraal te lanceren. Deze portal, met als adres www.ouderscentraal.nl,  biedt professionals die met jeugdigen - van baby’s tot pubers en adolescenten - en hun ouders werken, tools & informatie om een goede samenwerkingsrelatie met de ouders op te bouwen. Onder de knoppen wetenschap, opvoeding, stoornissen en methodieken zijn de ontwikkelingen op het gebied van ouders en ouderschap te volgen. Direct bestellen van relevante boeken en materialen is mogelijk via de webshop. En uiteraard horen we graag van welke boeken en materialen ú vindt dat ze niet mogen ontbreken.

Nieuwsbrief en sociale media
In aanvulling op het online platform verschijnt iedere donderdag een (gratis) digitale nieuwsbrief. Hierop kunt u zich via de website abonneren. Verder verspreidt het nieuwe platform nieuws via Facebook, Twitter en LinkedIn.

Adres
Het webadres is www.ouderscentraal.nl en de redactie is te benaderen via info@ouderscentraal.nl

 

 Datum31-12-2017

Korting op congressen!


Korting op congressen!

Aantrekkelijke kortingen voor VROEG-abonnees op:

07-06: Eetproblemen bij jonge kinderen

15-06: Stressvol ouderschap van zeer jonge kinderen

15-11: Vroegsignalering bij baby's - derde editie